Povijest
 
Koji jezik biste željeli učiti u Jezičnome centru Sveta Nedelja?

Prijava
Nadimak:
Lozinka:
Kako je nastao Jezični centar Sveta Nedelja 

Jezični centar Sveta Nedelja 12. rujna 2006. godine osnovao je SPES - centar za poduke i prevodilaštvo iz Zagreba kao prvu obrazovnu ustanovu sa sjedištem u Gradu Sveta Nedelja u kojoj nudimo usluge tečajeva stranih jezika.

Prethodno je njegov osnivač, SPES - centar za poduke i prevodilaštvo iz Zagreba, među učenicima OŠ Sveta Nedelja i četiri područne svetonedeljske škole (Strmec, Rakitje, Rakov potok i Kerestinec), u suradnji s Upravom OŠ Sveta Nedelja proveo anketu putem koje je želio dobiti povratnu informaciju podržavaju li svetonedeljski osnovnoškolci i njihovi roditelji ovakvu inicijativu.

Prvi polaznici tečajeva iz engleskoga i njemačkog jezika, njih 60, upisani su u listopadu 2006. godine, a predavanja su imali u dvije učionice na adresi Centra u naselju Novaki, Habdelići 5/A. Primjerice, dvije grupe polaznika odrasle dobi nakon odslušanoga zimskog semestra polagali su ispite te dobili uvjerenje o poznavanju jezika.

Međutim, namjera Jezičnoga centra Sveta Nedelja je da uz nastavu u Novakima, tijekom sljedećih nekoliko godina organiziraju tečajeve stranih jezika u svim prikladnim prostorima poput škola, vrtića ili društvenih domova. Naime, želja Jezičnoga centra Sveta Nedelja jest da sva djeca koja žele učiti strane jezike doista mogu pješice ili biciklom doći na tečajeve jezika, a ne da ovise o roditeljima koji bi ih dovozili automobilima.

Redakcija